Swedish English Greek

  Bor du redan utanför Sverige eller planerar du att flytta utomlands i framtiden?

   

  Är du en av de många svenska medborgare som för närvarande bor utanför Sverige eller planerar att flytta utomlands någon gång i framtiden? Då är det mer fördelaktigt med en kapitalförsäkring i ett utländskt, icke-svenskregistrerat företag som Ancoria, jämfört med en kapitalförsäkring som erbjuds av ett svenskt företag. 

  Som svensk medborgare, boende utomlands med begränsad skattskyldighet, skulle du kunna dra nytta av följande fördelar:

  •    Du behöver inte betala avkastningsskatt i Sverige, vilket automatiskt dras från en svensk kapitalförsäkring, eftersom både du och Ancoria Insurance har hemvist utomlands.

  •    Din kapitalförsäkring behöver inte deklareras i Sverige om du har annan skattehemvist.

  •    Beroende på vilket land du flyttar till, kan du även få ytterligare fördelar. Till exempel, om du överväger att flytta till Cypern, är det ingen inkomstskatt på kapitalförsäkringar för skatteskyldiga på Cypern.

  Statusen ”begränsad skattskyldighet” bedöms individuellt från fall till fall och du rekommenderas att kontakta en skatterådgivare. Aktuella skatter och lagar kan ändras när som helst.

  Vinster som görs via en kapitalförsäkring är undantagna från den svenska reavinstskatten på 30 %. Istället beskattas kapitalförsäkringen med en avkastningsskatt (schablonskatt) som är lägre, vilket har gjort kapitalförsäkringen till en populär investeringsform för personer med skattehemvist i Sverige. Det innebär också att om du funderar på att flytta utomlands, tillämpas inte 10-årsregeln (skatt som tillämpas på kapitalvinster på olika investeringar gjorda under tiden du bodde i Sverige) när de ägs genom en kapitalförsäkring, vilket kan vara en stor fördel.

  Att flytta utomlands vid pensionering har blivit allt populärare på senare år. Ofta på grund av skatteförmåner, som varierar från land till land, men också på grund av bättre klimat, billigare levnadskostnader och andra aspekter som i slutändan resulterar i en högre levnadsstandard på ålderns höst.

   

   

  OM OSS
  Ancoria Insurance är ett försäkringsbolag verksamt från Cypern som har erbjudit utlandssparande till den svenska marknaden sedan 1987. Vi erbjuder ett smart och kundanpassat sparande i utlandet via unika och speciellt utvalda fonder och strukturerade produkter genom våra skattefördelaktiga kapital- och pensionsförsäkringar.
  KONTAKT
  Kundservice:
  0200-110 130
  Fax: 0200-110 134
  Reg.nummer: 29 805
  Ancoria Insurance
  P.O. Box 23415
  1683 Nicosia
  Cyprus

  Följ oss på 
  SOCIALT ENGAGEMANG
  Ancoria tror på att investera i unga människor och deras utbildning eftersom de är vår framtid. Vi strävar efter att ge möjligheter till begåvade barn från missgynnade miljöer.