Swedish English Greek

Styrelse och ledning

Sievert Larsson - Styrelsemedlem / Grundare av Ancoria Insurance 

Efter att ha avslutat sina studier gjorde Sievert sin professionella karriär som programmerare och IT-specialist på svenska kullagerfabriken SKF fram till 1977. Tillsammans med Roger Akelius startade och drev Sievert flera framgångsrika företag, inklusive Ancoria. Den 1 juli 2007 donerade Sievert alla sina aktier i Ancoria Insurance till Sievert Larsson Scholarship Foundation. Detta innebär att all vinst från försäkringsbolaget går till välgörande ändamål.

 

 

 

John Loizou - Styrelseordförande

John utsågs till styrelseordförande 2007. Han är också VD för nybildade Ancoria Bank. Tidigare var han VD för Ancoria Insurance, där han började år 1989.

John studerade på Queens College New York och har en påbyggnadsexamen från The Bernard M. Baruch College på The City University of New York. Han är medlem i Certified Public Accountant (CPA) Association.

 

 

Tasos Anastasi - Styrelsemedlem / VD

Tasos utsågs till styrelsemedlem 2015 efter att ha börjat som VD hos Ancoria Insurance. Han har en lång erfarenhet inom sektorn för finansiella tjänster, främst inom Wealth Management, och har haft flera positioner i Storbritannien, Grekland och Cypern sedan 1999. Hans senaste roll var som enhetschef för affärsutveckling inom Wealth Management Division för Eurobank (Cypern).

Tasos har en Masters Degree i finans från London Business School och en BSc i redovisning och finans från London School of Economics och Political Science. 

 

 

Maria Konomou Tzirtzipi - Styrelsemedlem / Vice VD / Ekonomichef 

Maria har varit anställd på Ancoria Insurance sedan 1996 och utsågs till styrelseledamot 2015. Hon har varit ekonomichef sedan 2007 och i början av 2019 utsågs hon även till vice VD. Tidigare har Maria arbetat inom bokföringsyrket i 4 år.

Maria är civilekonom från University of the State of New York och medlem i "American Institute of Certified Public Accountants" (AICPA) och "Institute of Certified Public Accountants of Cyprus" (ICPAC). Hon har en BBA i bokföring från Baruch College (The City University of New York).   
 

 

 

Evgenia Christodoulou - Styrelsemedlem

Evgenia blev invald i styrelsen 2014. Hon arbetar nu som direktör, vice VD samt affärsutvecklare för Ancoria Bank efter att ha arbetat hos Ancoria Insurance. Tidigare arbetade hon för Bank of Cyprus Public Co Ltd mellan år 1994 och 2013. Där var hon bland annat Head of the Group’s Bad Debt Provisions & Provisioning Policy, Assisant Manager för Private Banking, Manager för Recoveries Division samt Regional Manager för filialen och för små- och medelstora nätverk i Larnaca/Famagusta.

Evgenia är en Associate Chartered Accountant (ACA) från institutet för auktoriserade revisorer i England och Wales. Hon har en BSc i ekonomi från London School of Economics and Political Science. 

 

 

Christos Ierodiakonou - Styrelsemedlem

Christos utsågs till styrelseledamot i december 2018. Han har arbetat för Deloitte Ltd (Cypern), MRI Alpha Audit och är för närvarande medlem i styrelsen för Ekkeshis Ierodiakonou Limited, en oberoende leverantör av professionella tjänster inom Cypern. Han har omfattande kunskaper och erfarenhet inom revision och finansiell rapportering samt direktbeskattning och moms.

Christos är en kvalificerad revisorskonsulent, medlem i Institute of Chartered Accountants i England och Wales och Institute of Certified Public Accountants of Cyprus (ICPAC). Han tog examen från Imperial College London med en BSc i matematik och statistik med hedersbetyg.

 

Ledning/Chefer


              

Antonis Vlachos - IT-chef

Antonis är IT-chef och har varit anställd hos Ancoria Insurance sedan 1999. Tidigare arbetade han som Senior Project Engineer på General Motors Corp. i USA.

Antonis har en BSc i elektronik och datorteknik från Wayne State University i Detroit, Michigan.

 

 

 

 

Christis Michaelides - Chef, Limassol Distrikt

Christis anställdes på Ancoria 2015 och har för närvarande positionen som chef för Limassol-distriktet.  Han har en mångsidig yrkesbakgrund och har bl.a. arbetat i USA som certifierad finansiell rådgivare. Han har haft flera olika chefsbefattningar på Cypern inom finansiella tjänster, internationella företag, förvaltningsföretag samt inom telekommunikation.

Christis har en magisterexamen i marknadsföring och är medlem av Chartered Institute of Marketing. Han är styrelsemedlem i Cyprus Nordic Countries Business Association och är vice VD för den svenska sektionen.

 

 

Eleni Constantinou - CFA - Produktchef

Eleni har varit anställd på Ancoria sedan 2014 och har för närvarande positionen som produktchef. Hon har en bakgrund inom Banking and Investments. Innan hon började hos Ancoria ledde hon avdelningen för Institutional Wealth Management and Treasury Markets för Bank of Cyprus Public Co Ltd.


Eleni har en CFA, en Masters Degree i finansiell matematik och en BSc i matematik från the University of Warwick.

 

 

 

Minas Mettas - Försäljningschef

Minas har varit anställd på Ancoria sedan 2015 och har för närvarande positionen som försäljningschef.
Minas har arbetat inom sektorn för finansiella tjänster i hela sin karriär och haft olika befattningar inom Private Banking, Asset Management och Investment Banking både i Storbritannien och på Cypern. Innan han kom till Ancoria var Minas, Senior finansiell rådgivare inom Private Banking på Eurobank Cyprus Ltd.

Minas har en MBA från London Business School med fokus på finans och en M.Eng i Information Systems Engineering från Imperial College London. Minas är också innehavare av Advanced Certificate of the Cyprus Securities and Exchange Commission.

 

 

 

 

OM OSS
Ancoria Insurance är ett försäkringsbolag verksamt från Cypern som har erbjudit utlandssparande till den svenska marknaden sedan 1987. Vi erbjuder ett smart och kundanpassat sparande i utlandet via unika och speciellt utvalda fonder och strukturerade produkter genom våra skattefördelaktiga kapitalförsäkringar.
KONTAKT
Kundservice:
0200-110 130
Fax: 0200-110 134
Reg.nummer: 29 805
Ancoria Insurance
P.O. Box 23415
1683 Nicosia
Cyprus

Följ oss på 
SOCIALT ENGAGEMANG
Ancoria tror på att investera i unga människor och deras utbildning eftersom de är vår framtid. Vi strävar efter att ge möjligheter till begåvade barn från missgynnade miljöer.