Covid-19: Τι πρέπει να κάνω με το επενδυτικό μου χαρτοφυλάκιο;

Ancoria Insurance
Απρίλιος 2020
Ancoria Insurance

Καθώς εξελίσσεται η κατάσταση με την πανδημία του COVID-19, όλοι βιώνουμε μια δύσκολη περίοδο τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο. Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα συνεχίσουμε την απρόσκοπτη παροχή των υπηρεσιών μας κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.

Covid-19: Τι πρέπει να κάνω με το επενδυτικό μου χαρτοφυλάκιο;

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει αναμφισβήτητα επηρεάσει, με πολλούς τρόπους, την καθημερινότητά μας ενώ, ταυτόχρονα, έχει πλήξει σοβαρά την παγκόσμια οικονομία και τις χρηματαγορές. Σε ένα περιβάλλον αγοράς όπου επικρατούν χαοτικές συνθήκες, που χαρακτηρίζεται από ακραίες μεταβολές σε καθημερινή βάση, πολλοί επενδυτές διερωτώνται κατά πόσο πρέπει να ρευστοποιήσουν τα χαρτοφυλάκιά τους, τη στιγμή που κατακλύζονται από αρνητικές ειδήσεις, σε ένα δυσμενές επενδυτικό κλίμα. Παρόλο που είναι δύσκολο να παραμείνει κανείς ψύχραιμος σε αυτές τις συνθήκες, πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που βιώνουμε μια κρίση της αγοράς και ότι η ιστορία μάς έχει δείξει πως, στις περισσότερες περιπτώσεις, οι βεβιασμένες αποφάσεις οδηγούν σε μακροπρόθεσμες απώλειες.

Για να το κατανοήσουμε αυτό καλύτερα, θα εξετάσουμε την περίπτωση ενός υποθετικού επενδυτή ο οποίος ξεκίνησε ένα επενδυτικό σχέδιο στα τέλη του 2019 έχοντας έναν μακροπρόθεσμο ορίζοντα, δηλαδή πέραν των δέκα ετών. Στο πλαίσιο του σχεδίου πραγματοποιήθηκε μια αρχική επένδυση ενός εφάπαξ ποσού σε ένα μετοχικό ταμείο παγκόσμιας διασποράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ancoria Insurance
Νέα ιστοσελίδα υψηλών προδιαγραφών

Την έναρξη της πλήρους ανανεωμένης ιστοσελίδας μας, που φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς, ανακοινώσαμε πρόσφατα σε δελτίο τύπου, καλωσορίζοντας τους επισκέπτες μας σε ένα σύγχρονο, εύχρηστο και καλά σχεδιασμένο περιβάλλον. Αποτελώντας προϊόν μιας εταιρικής κουλτούρας ταυτισμένης με αξιοπιστία, διαφάνεια, ευελιξία, υψηλή τεχνογνωσία και έγκυρη καθοδήγηση, η νέα ιστοσελίδα μας έχει όλες τις προϋποθέσεις να λειτουργήσει ως πρωτοποριακή πηγή πληροφόρησης και επιμόρφωσης για οικονομικό προγραμματισμό, καθώς και διαδικτυακή πλατφόρμα πραγματοποίησης εντολών για τους πελάτες της εταιρείας μας μέσω της υπηρεσίας Ancoria OnLine.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ανασκόπηση διεθνών αγορών

Μια παγκόσμια πανδημία ήταν τελικά ο λόγος για τον τερματισμό της 11χρονης περίπου ανοδικής πορείας των μετοχικών αγορών. Η επιδημία Covid-19 ανάγκασε ολόκληρα έθνη σε παύση της οικονομικής τους δραστηριότητας, καθώς οι κυβερνήσεις επέβαλαν ακραία μέτρα σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του ιού.

Το πρώτο τρίμηνο του 2020 ήταν το χειρότερο τρίμηνο για τις αγορές από τo 2008, με τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές μετοχές να σημειώνουν ζημιές πέραν του 20%. Παραδοσιακά ασφαλείς επενδύσεις όπως τα κρατικά ομόλογα και ο χρυσός, παρείχαν κάποια, αλλά όχι ιδιαίτερη προστασία, ενώ η ρευστότητα εξαφανίστηκε από αρκετές αγορές, όπως η αγορά εταιρικών ομολόγων, αναγκάζοντας τις κεντρικές τράπεζες να παρέμβουν με μέτρα στήριξης.

Μαθαίνοντας ίσως από τα λάθη που έγιναν κατά τη κρίση του 2008, οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες ανταποκρίθηκαν σχετικά γρήγορα και δεσμεύτηκαν να παρέχουν στήριξη και να συμβάλουν στον περιορισμό των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας. Το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για να περιοριστεί ο ιός και να επανέλθει σιγά σιγά η οικονομική δραστηριότητα θα καθορίσει τον βαθμό της ζημίας στην οικονομία καθώς και τις προοπτικές και την ταχύτητα της ανάκαμψης στις αγορές.

Αποδόσεις Κορυφαίων Ταμείων
(στις 31/03/2020)
Ταμείο Τρέχον έτος % (EUR) Τρέχον έτος % (SEK)
Money Market Fund USD 1.95 7.85
Money Market Fund EUR -0.13 5.64
Money Market Fund GBP -4.55 0.97
Money Market Fund SEK -6.02 -0.47
Ancoria Conservative Fund EUR -10.03 -4.82
Ancoria Asia Consumer Fund -10.46 -5.17
About Ancoria Insurance
Σχετικά με την Ancoria Insurance
ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επικοινωνία
Telephone +357 22 551300 Email info@ancoria.com
Address Λαοδικείας 36, Στρόβολος, 2028 Λευκωσία, Κύπρος
www.ancoria.com
Facebook Linked In YouTube YouTube
© Ancoria Insurance Public Ltd 2019, All Rights Reserved
Disclaimer